ОСТАННІ НОВИНИ

Петро Олійник обговорив передвиборчу ситуацію з Патріархом УПЦ КП Філаретом

|

У рамках візиту на Львівщину голови Української православної церкви Київського патріархату святійшого Філарета у Самборі відбулася цого зустріч із народним депутатом України, керівником штабу Віктора Ющенка у Львівській області Петром Олійником, повідомляє прес-служба штабу Віктора Ющенка у Львівській області. На зустрічі був також присутній єпископ Самбірсько-Дрогобицький Феодосій.

Патріарх Філарет зазначив, що Церква молиться за те, щоб цьогорічні вибори президента в Україні відбулися чесно і прозоро. Як голова православної церкви святійший закликав громадян України докласти всіх зусиль, щоб гідно пройти це випробування. Патріарх запевнив, що Господь додасть сил українському народу. Незважаючи на те, що Церква не декларує відкрито своєї підтримки тому чи іншому кандидату, вона не є байдужою до того, кого вибере український народ.

„Ми хочемо, що Бог просвітив людей, хто є хто, і допоміг їм зробити правильний і свідомий вибір” – сказав святійший Філарет. Патріарх згадав сумний досвід попередніх виборів, коли люди продавали свої голоси за гречку, і закликав не повторювати старих помилок. „Треба проявляти не лицемірну любов до України і ми молимось за це” – додав голова православної церкви.

Народний депутат Петро Олійник із свого боку зазначив, що важливою і великою справою повинна стати перемога Віктора Ющенка. Керівник Львівського штабу Віктора Ющенка також наголосив на необхідності об’єднання церков у єдину помісну українську церкву. „Церква – це не лише духовна інституція, а й соціальна” – сказав Олійник, додавши, що на Галичині 76% населення беззастережно довіряє їй. Такий показник довіри є значно вищий, ніж до державних інституцій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *