ОСТАННІ НОВИНИ

Завтра парафіяни України і Польщі поєднаються в Корчмині та Стаївці

|

В останню суботу літа, 28 серпня, по обидва боки україно-польського кордону відбудеться масштабна акція міжнаціонального духовного єднання. У рік вступу Польщі до Європейського Союзу та на тлі задекларованого офіційним Києвом святкування року Польщі в Україні церковні громади прикордоння вдаються до виявів взаємно християнської любові.

З нагоди празника Успіння Пресвятої Богородиці, на території Польщі, на відстані 600 метрів від кордону, у селі Корчмин українськими та польськими преосвящениками буде посвячено одну з найстаріших дерев`яних церков Сокальщини. Того самого дня і у той самий час на території України, на відстані 50 метрів від кордону, мешканці довколишніх сіл зберуться у каплиці поблизу чудотворного джерела села Стаївка, поміж містами Угнів та Белз на Львівщині.

Як повідомив координатор святкувань парох греко-католицької парафії в Любліні отець Стефан Батрух, акція у Корчмині має глибокий релігійно-мирський підтекст. ЕК За словами отця Батруха, а рамках акції відбудеться також виїзний науково-практичний семінар „Минуле та майбутнє прикордонних територій”. Окрім того, організатори акції запланували панахиду на місцевому цвинтарі, посвячення копії Чудотворної ікони Корчминської Матері Божої, мистецьку та музичну програми. Тому, усіх охочих громадян України, які мають закордонний паспорт та візу до Республіки Польща, організатори заохочують взяти участь в урочистостях по обидва боки кордону, які стануть черговим кроком назустріч україно-польському порозумінню та замиренню`, повідомляє „Люкс-FM“.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *