ОСТАННІ НОВИНИ

Місія ОБСЄ провела круглий стіл щодо виборчого процесу

|

Кргулий стіл щодо виборчого процесу провели сьогодні в офісі свого львівського представництва представники ОБСЄ в Україні. Предметом зустрічі, під час якої було порушено чимало проблем організації виборчого процесу, стали представники як виборчих штабів кандидатів у президенти, так і представники місцевої та державної влади, правоохоронних органів та громадських організацій.

Головна увагу була сконцентрована на процесі організації роботи територіальних комісій, які працюють уже приблизно місяць, та підготовки до створення дільничних комісій, яких у Львівській області буде ледь не три тисячі у дванадцяти округах. Представник оргвідділу Львівської ОДА Олег Будзин поскаржився на те, що левову частку робіт покладено законом на органи виконавчої влади, а ЦВК здебільшого працює з радами, відтак виникають непорозуміння і процес гальмується без причин. З іншого боку пан Будзин відзначив, що зараз завершено надання відповідних приміщень для роботи ТВК і розпочалося забезпечення їх оргтехнікою.

Зі свого боку представники ТВК скаржилися на те, що ЦВК не проводить відповідного навчання членів теркомісій, що також гальмує процес. Зокрема, за словами члена ТВК округу №119 Михайла Хміля, щойно два дні тому були спущені зразки кошторисів комісій і непорозуміння призвели до того, що із 12 кошторисів були затверджені тільки два. А за словами члена ТВК в іншому окрузі -№118 Андрія Нагріного, ЦВК досить схематично проводить розпоідл коштів, бо згідно із сумою для цього округу, коштів для нормального обладнання усіх виборчих дільниць просто не вистачить, бо округ дуже великий – 143 виборчі дільниці.

Водночас, представники штабів Ющенка та Мороза висловили претензії представникам влади з приводу того, що влада використовує адмінресурс для агітації за провладного кандидата Януковича, на що представник ОДА відповів, що нічого такого йому не відомо і закликав оперувати конкретними фактами та випадками.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *