ОСТАННІ НОВИНИ

Нашоукраїнці з облради судитимуться з Кабміном

|

Депутати від фракції „Наша Україна“ у Львівській обласній раді мають намір судитися з Кабінетом міністрів України, вимагаючи скасування постанови, щодо розподілу дуржавних субвенцій на Львівщині – повідомив „Львівський портал“ голова фракції „НУ“ в облраді Олег Канівець.

За його словами, судовий позов вже майже готовий і проходить юридичну експертизу в Києві. „Розподіл субвенцій без проведення сесії облради – це порушення закону про місцеве самоврядування статті 43 пункт 18, оскільки це виключно компетенція пленарного засідання сесії обласної ради,“ – наголосив О. Канівець, – „Тому ми вважаємо, що порушено права місцевого самоврядуваня і дану постанову необхідно скасувати“. Він також повідомив, що заяву подаватимуть у Печерський суд Києва. Канівець також додав, що інші області провели сесію і розподілили субвенцію, але наша облрада пішла іншим шляхом, посилаючись на те, що сесію не збирають вже більше, ніж пів року. Водночас, пан Канівець переконаний, якби до справи підійшли серйозно, то на сесію вдалося б зібрати кворум.

Нагадаємо, Кабмін прийняв постанову про розподіл субвенцій на Львівщині 10 серпня цього року. Як повідомляє „Німецька хвиля“, заступник губернатора Леонід Мельник вважає, що облдержадміністрація вчинила правильно, взявши на себе зобов’язання отримати та розподілити кошти з держбюджету на потреби регіону. Іншого виходу, зазначає він, не було, адже за останніх вісім місяців не відбулося жодної сесії облради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *