ОСТАННІ НОВИНИ

Координаційна зустріч під егідою ОБСЄ вивчить уроки формування ТВК

|

Завтра, 27 серпня Координатор проекту Організації з Безпеки і Співробітництва в Європі “Допомога у подальшому удосконалені виборчого процесу в Україні” проводить у Львові координаційну зустріч на тему: ”Уроки формування і початок роботи територіальних виборчих комісій, для нормальної роботи дільничних комісій”, – повідомив Західну інформаційну корпорацію представник проекту.

Проект ОБСЄ реалізується за погодженням з Міністерством закордонних справ України. Він триватиме до 31 грудня цього року. Мета – координація передвиборної діяльності різних зацікавлених інституцій на національному та регіональному рівнях.

Для ефективної реалізації проекту Координатор ОБСЄ в Україні уклав угоду з Незалежним консультантом, який буде підтримувати діяльність офісу – регіонального координаційного центру у Львові. Перед цим центром поставлено завдання підтримувати посадових осіб, залучених до виборчого процесу, у їх прагнення провести чесні та прозорі вибори.

Офіс Координатора проектів ОБСЄ в Україн, який мав би планувати та вести моніторинг проектів, координувати співпрацю між відповідними органами влади України й інститутами ОБСЄ, було створено відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння між Урядом України і ОБСЄ щодо нової форми співробітництва.

Завдання проекту “Допомога у подальшому удосконалені виборчого процесу в Україні” – координація діяльності, пов’язаної з виборами. Моніторинг та спостереження за виборами здійснює інша інституція ОБСЄ – Бюро з демократичних інститутів та прав людини – ОБСЄ/БДІПЛ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *