ОСТАННІ НОВИНИ

Українсько-польський бізнес проти львівського кримінального світу

|

Близько двох тижнів тому польський бізнесмен, віце-президент торгово-промислової палати Лодзя Пьотр Вішнєвский дізнався, що ТзОВ “Вера-Україна”, співласником якого він є, втратило майно та припинило свою діяльність. За його словами, з самого початку у підприємства виникли проблеми з львівським кримінальним світом, головним чином із відомим рекетиром Володимиром Бондарем за кличкою Манюня.

Підприємство ТзОВ “Вера -Україна” було створено у травні 2002 року. Його засновниками виступили з однієї сторони польське підприємство Лодзя, яке володіє 90% статутного фонду, а з другої сторони грмадянка України Галина Заяц, яка володіє 10%. На першому етапі підприємство займалося збутом польських текстильних виробів, а потім планувало перенести їх виробництво до України. Шукаючи для цього приміщення, за рекомендацією одного із своїх клієнтів „Вера-Україна“ звернулася до Володимира Бондара, який виявився відомим рекетиром. Манюня (кличка Володимира Бондара) доволі швидко знайшов приміщення на Городоцькій 154. За словами Галини Заяц, після продажу будинку Бондар запропонував фірмі „охоронні послуги“, і щоб переконати пані Галину пригрозив здоров’ям її дитини. За послуги Манюня вимагав 500 доларів щомісячно. Оскільки підприємство ще не розкрутилося, щоб розрахуватися з Бондарем, пані Галину змусили взяти кредит у ВАТ “Електрон Банк” на суму 45 тисяч гривень. Заставою для кредиту став раніше придбаний підприємством будинок на Городоцькій. “Вера-Україна” взяла кредит без відома польської сторони, а потім його не обслуговувала. Все робилося для того, щоб довести справу до аукціону” – заявив польський власник пан Вішнєвський.

Окрім цього, співвласники стверджують, що нерухомість було продано за заниженою ціною. “Двоповерховий будинок продали за 170 тисяч гривень. За нашою експертною оцінкою його вартість становить 1 мільйон 100 тисяч гривень,” – наголосив Пьотр Вішнєвський. За його ж таки словами за цим продажем стоїть місцева влада, адже майно придбала працівниця Управління юстиції Залізничного району. “З нашої точки зору порушення були на кожному етапі. Пані Галина не могла сама брати кредит, під час укладання угоди був відсутній протокол загальних зборів підприємства, заниженою є і експертна оцінка майна, а також аукціон відбувався з порушеннями,” – розповів адвокат Михайло Бордюк. Незаконність цих дій підприємство “Wera” планує доводити через апеляційний суд. Окрім того, власники звернулися до УМВСУ у Львівській області, Львівської обласної прокуратури та СБУ з проханням розібратися у злочинній діяльності Володимира Бондаря та його спільників, а також із корупційними та протизаконними діями чиновників Управління юстиції Залізничного району міста Львова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *