ОСТАННІ НОВИНИ

Освітяни Львівщини зібралися на конференцію

|

Працівники освіти та науки Львівщини зібралися сьогодні у Львові на конференцію. За стіл президії сіли начальник головного управління освіти ЛОДА Михайло Брегін, перший заступник міністра юстиції Василь Супрун, голова Львівської облдержадміністрації Олександр Сендега та голова облради Михайло Сендак. У конференції беруть участь також народні депутати України Петро Олійник та Олекса Гудима.

Учасники конференції, які напередодні нового навчального року занепокоєні ситуацією, що склалася в освітянській сфері, планують підготувати звернення до Президента України та Прем’єр-міністра України, до Голови Верховної ради України та депутатів ВРУ, а також до керівника Львівської облдержадміністрації та голови облради. “Нас обурює позиція Президента України, який скористався правом вето на Закон ”Про реструктуризацію заборгованості з виплат передбачених статтею 57 закону України “Про освіту”. Ми надіємося, що депутати ВРУ на черговому пленарному засіданні зможуть подолати вето Президента ”, – йдеться у зверненні. Окрім цього, вчителі вимагають внести зміни до Закону України “Про занальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, який набрав чинності 1 січня 2004 року. На думку освітян, за цим законом значна частина педагогічних працівників, особливо сільської місцевості дошкільних установ, які працюють на умовах неповного навантаження і отримують зарплату меншу від мінімальної, не забезпепчують себе відповідним страховим стажем для призначення пенсії.

Окрім мізерної зарплатні, педагоги скаржаться на невирішену проблему забезпечення вчителів сільської місцевості безплатним користування житлом з опалення та освітленням, та на проблему безкоштовного доїзду освітян до місця праці. Звертаючись до керівників області, львівські вчителі вимагають розробити програму пільгового кредитування купівлі і будівництва житла освітянам.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *