ОСТАННІ НОВИНИ

“Сила народу” у Львові провела віче до Дня Незалежності

|

Віче, присвячене 13-й річниці Незалежності України, провела сьогодні біля пам’ятника Шевченкові коаліція “Сила народу”. Через негоду віче не видалось надто багатолюдним, однак кількасот найпалкіших прихильників Віктора Ющенка дощ не налякав.

“Чи такою ми хотіли бачити Україну на зорі її незалежності? Ми відверто говоримо – ні. Ця країна, у якій послідовно знищується українська мова, українська культура, українська освіта, українська промисловість – не наша Україна” – задав тон розмові керівник штабу кандидата в Президенти України Віктора Ющенка Петро Олійник. Промовець з жалем констатував, що на президентських виборах минулих років кандидати від демократичних сил так й не змогли дійти злагоджених дій, що постійно приводило до їх поразки. Цього разу ми маємо унікальний шанс, наголосив Петро Олійник. Усі поважні політичні сили правого спектру – НРУ, УНП, КУН, ПРП, “Батьківщина”, УРП “Собор”, – об’єдналися задля перемоги Віктора Ющенка.

Народний депутат України , голова ЛОО УНП Олекса Гудима повідомив учасникам віча, що столиця України до дня Незалежності “прикрашена” кількома десятками бігбордів із зображеннями Віктор Януковича, які щоранку за бюджетний кошт відмивають від болота, фарби та чорнила. Обурення О.Гудими викликав і той факт, що на Сході України агітація за Януковича ведеться у церквах УПЦ Московського патріархату, у той час, як українські церкви закликають віруючих лише до чесних виборів. “Ми маємо право попросити наших патріархів, аби вони звернулись до народу хоча б з тим, аби закликати голосувати за кандидата, який сповідує християнські цінності – заявив Олекса Гудима.

Зі словом до учасників віча також звернулись голова ЛОО партії “Батьківщина” Іван Денькович, заступники голови міського КУНу Володимир Якубович, поет та правозахисник Ігор Калинець. Виступаючі були одностайні в одному – нинішні вибори є чи не останнім шансом для української державності, і лише перемога Віктора Ющенка здатна забезпечити її майбутнє.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *