ОСТАННІ НОВИНИ

У палаці мистецтв відкрилася виставка “Ми – з України”

|

Три виставки під загальною назвою “Ми – з України” щойно відкрилися у Львівському палаці мистецтв. Кожна з них розповідає про певних осіб, з якими пов’язана наша незалежність. Відтак на першій виставці представлено близько 100 персоналій, друга – розповідає про січових стрільців, інша – демонструє колекцію поштових марок незалежної України.

“Сьогоднішня виставка – це лише спроба “сфастригувати” обрану тему, вона не довершена і ще потребує розвитку. Тому вважаю, що тема “Ми – з України” може навіть трансформуватися в окремий музей, який доцільно було б створити в Києві,” – наголосив директор Львівського історичного музею Богдан Чайківський. На його ж думку, виставка підводить глядача до позитивного висновку – ми чогось варті.

Головна мета виставки – вшанувати визначних особистостей, які народилися в Ураїні і яких визнав цілий світ. У створенні виставки брали участь Львівський історичний музей, Національний музей у Львові, Галерея мистецтв, Музично-меморіальний музей Соломії Крушельницької та Центральний державний історичний архів у Львові. Автором художньої концепції виступив відомий львівський художник Орест Скоп.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *