ОСТАННІ НОВИНИ

Музей історії релігії покине Домініканський собор до кінця серпня

|

До кінця серпня, згідно з постановою голови ЛОДА Олександра Сендеги, Львівський музей історії релігії мусить звільнити музейні приміщення, розташовані на території Домініканського костелу, який зараз належить релігійній громаді УГКЦ. Наразі у цій споруді знаходиться господарська частина музею, бухгалтерія та реставратори, – повідомила Західній інформаційній корпорації завідувач інформаційного відділу музею історії релігії Ірина Цебенко.

“Натомість музей отримав п’ять невеличких кімнаток на вул. Січових Стрільців. Туди переїдуть працівники Львівського інституту релігієзнавства, який діє при музеї, бухгалтерія розміститься у головному корпусі на вул. Музейній, 3, а от куди подіти реставраторів і господарську частину – наразі не знаємо. На сьогоднішній час усі наші приміщення переповнені, людям не вистарчає робочих місць. Тимчасово рятує хіба що те, що частина працівників у відпустці, дехто пішов у декрет”.

До кінця року музей також повинен звільнити релігійній громаді Домініканського костелу ще одне приміщення площею 103,9 метрів квадратних. Наразі там розташований відділ католицизму.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *