ОСТАННІ НОВИНИ

“Українська народна молодь“ закликає студентів „обирати вільно“

|

У рамках громадської ініціативи „Студент обирає вільно!“ 8-13 серпня відбулася всеукраїнська школа-семінар для активістів-волонтерів проекту. Суть проекту полягає в здійсненні моніторингу Президентської виборчої кампанії 2004 року в українських вищих навчальних закладах з метою унеможливити адміністративний тиск на волевиявлення студентів, які мають право голосу.

У табір, що відбувся на південному березі Криму в м. Сонячногірськ, прибули понад сотня студентів з усіх областей України. Над розважально-відпочинковою частиною табору домінувала серйозна освітня.

Голова ЛОО „Українська Народна Молодь“, аспірантка Фізико-механічного інституту НАН України Романа Даревич у формі жвавого діалогу із присутніми прочитала лекцію на тему: „Студентське самоврядування та його роль у нейтралізації адмінресурсу: сучасний стан і потреба реформування“, під час якої висловила сподівання тісної та плідної співпраці між студентами та керівниками вузів у всіх регіонах України.

Студентам також було цікаво дізнатися про інформаційний наступ через мережу Інтернет, сучасні засоби масової комунікації та їх ефективність, маніпуляції журналістами і ЗМІ, повідомляє прес-служба Львівської обласної організації УНП.

Заступник голови ВМГО „Українська народна молодь“ Олег Немчінов зазначив, що на цьому громадська ініціатива „Студент обирає вільно!“ не завершується: „У подальших планах проекту – посилений моніторинг виборчої кампанії, створення моніторингових комітетів у ВЗО, поширення у вищих навчальних закладах буклетів та брошур з виборчого законодавства, збір та поширення інформації щодо адміністративного тиску на студентів в українських та іноземних ЗМІ, в разі потреби – організація акцій протесту“.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *