ОСТАННІ НОВИНИ

Більше 5 мільйонів гривень компенсації отримає Львівщина за знищений негодою врожай

|

За словами голови Львівської облдержадміністрації Олександра Сендеги, господарства області завершили збирання озимого ріпаку та озимого ячменю і розпочали збирання пшениці. Проте, протягом 26-31 липня випало опадів 60-122% місячної норми, що призупинило жнива. Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації

Внаслідок сильних опадів на Львівщині загинуло та пошкоджено 8.6 тис.га сільськогосподарських культур, в тому числі зернових 8,1 тис.га (з них пшениці 4,0 тис.га). Сума збитків завданих стихією становить 5215 тис.грн.

Львів’яни суттєво втратили на якості зерна, проте говорити про катастрофічну ситуацію не доводиться . За словами Івана Кириленка, врятувало ситуацію те, що в області сіється 5-7 сортів пшениці, яка має різний термін дозрівання. Віце-прем’єр-міністр пообіцяв надати Львівщині суттєву фінансову підтримку, а також запевнив, що держава закуповуватиме зерно 4 класу не нижче 700 грн за тонну, а 3 класу – 800грн.

Знаючи, яка ситуація склалась у західних областях України, прем’ єр-міністр України Віктор Янукович доручив аграрному блоку уряду побувати у цих регіонах і глибоко вивчити можливість надання фінансової підтримки, повідомива Іван Кириленко.

Заступник голови ОДА Іван Стефанишин повідомив, що вже найближчими днями область отримає 5 млн. 200 тис. грн. для компенсації господарствам втрат від загибелі та пошкодження посівів сільськогосподарських культур за рахунок коштів державної цільової програми фінансової допомоги господарствам, що знаходяться в складних кліматичних умовах.

Сьогодні Іван Кириленко у супроводі голови ОДА Олександра Сендеги побував також на Сокальському хлібоприймальному підприємстві, приватній агрофірмі “Білий стік” на Сокальщині та відвідав селекційно-племінний центр “Західплемресурси” на Жовківщині.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *