Стриянка зі словенським паспортом стала чемпіоном Європи з шахів

|

14-річна стриянка Анна Музичук стала чемпіонкою Європи серед дівчат у своїй віковій категорії. Юніорська першість континенту проходила у турецькому місті Ургут. На жаль, Анна Музичук на континентальній першості в Туреччині представляла не Україну, а Словенію.

Можливо, про причини зміни громадянства Ані Музичук детальніше розповість вона сама та її батько, які після повернення з Туреччини планували провести прес-конференцію. А поки що, як повідомила телефоном мати відомої шахової сім’ї Наталя Музичук, удома в Стрию до старту на чемпіонаті світу (листопад, Греція, острів Кріт) готується молодша сестра Ані – 12-річний майстер ФІДЕ Марічка Музичук.

Про це повідомляє газета “Високий замок”.

Аня Музичук народилася 28 лютого 1990 року у Львові. Згодом її батьки, які є також і шаховими наставниками, переїхали до Стрия. У три роки дівчинка навчилась грати в шахи, а вже в шість – стала чемпіонкою континенту серед однолітків. Представляє товариство “Колос” (ДЮСШ “Старт”), майстер спорту міжнародного класу, міжнародний гросмейстер, чемпіонка України серед дорослих, неодноразова переможниця й призерка першостей світу та Європи, чемпіонка України 2003 року серед дорослих (з таким же результатом – 8,5 із 9!). Разом із сестрою Марічкою вчиться у найпрестижнішому навчальному закладі Стрия – місцевій гімназії імені Шептицького. Окрім шахів Аня та Марічка полюбляють баскетбол, плавання та настільний теніс. Допомагає їм шліфувати майстерність міжнародний майстер Роман Козел.

У перших восьми партіях турніру Аня Музичук здобула всі перемоги і лише в завершальній – з бронзовим призером турніру грузинкою Мадленою Букучавою зіграла внічию – 8,5 очка. Друга призерка, росіянка Олена Таїрова, відстала на півочка.

Львів’янин Юрій Криворучко на першості Європи у віковій групі до 18 років фінішував третім, поступившись другим місцем словенцю Юре Борісеку лише за додатковими показниками.

.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *