ОСТАННІ НОВИНИ

Службових собак для охорони кордонів виховують у Великих Мостах

|

Розплідник навчального прикордонного загону у Великих Мостах забезпечує кордони України службовими собаками, – повідомив заступник начальника відділу навчального відділення кінологів Віталій Палюта.

Цього року випускається 400 кінологів, які проходили навчання 4,5 місяці. Завдання призовників полягає у дресируванні собак. Після чого призовники несуть службу у прикордонних загонах України.

Розплідник у Великих Мостах один з найстаріших по всій Україні. Недавно відкрили схожий розплідник в Хмельницьку. Завдання розплідника є забезпечення підрозділів державних кордонів військовими собаками. На сьогодні у Великомостівському загоні знаходиться 120 собак. Кожного року з загону віддають на прикордонну службу 80 цуценят, повідомляє Західна інформаційна корпорація.

Найбільше використовують для дресирування собак породи німецька вівчарка. Вони використовуються як розшукові собаки, так і спеціальні, для пошуку вибухівки, зброї, наркотичних речовин в транспортних засобах та вантажах, які перетинають державний кордон.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *