ОСТАННІ НОВИНИ

Льовочкін просить Сендака провести сесію

|

На ім’я голови Львівської обласної ради Михайла Сендака надійшов лист від т.в.о. голови правління Національної акціонерної компанії „Надра України“ О.Льовочкіна, у якому він просить депутатів обласної ради прискорити надання дозволів на користування надрами.

Ще на початку року дочірнє підприємство Компанії „Західукргеологія“ в установленому порядку надало облраді відповідні документи з метою отримати погодження на продовження термінів дії спеціальних дозволів щодо користування нафтогазоносними надрами Південно-Стинавського і Нікловицького родовищ, Монастирецької, Північно-Яворівської, Бітлянської, Ортиницької і Чуквинської площ. За висновками постійної комісії з питань екології та природних ресурсів облради, користуватись надрами всіх вищевказаних об’єктів дозволено ще в березні поточного року. Однак Державний комітет природних ресурсів, на який покладені повноваження із видачі спеціальних дозволів на користування надрами, не розглядає документи без згоди обласної ради.

Як зазначено у листі пана Льовочкіна, „неможливість своєчасного отримання спеціальних дозволів і, як наслідок, призупинення робіт на об’єктах може призвести до збитків ДП „Західукргеологія“ НАК „Надра України“, 100% акцій якої належать державі“.

Як повідомив прес-службі обласної ради завідувач організаційного відділу Львівської обласної ради Андрій Болкун, на сьогодні 13 проектів рішень про погодження відведення земель готові до розгляду на сесії обласної ради. На цих землях мали б збудувати завод з ремонту автомобільних агрегатів, каменеобробний завод, завод з виробництва кормів для домашніх тварин, завод з виробництва оздоблювальних матеріалів, облаштувати три газових родовища, кілька нафтових свердловин, кар’єр та інші об’єкти. До того ж, 21 підприємство області чекає на погодження клопотань на отримання ліцензій та проектів гірничих відводів.

Так, через непроведення пленарних засідань сесій обласної ради не можливо задовольнити законні вимоги десятків підприємств та організацій, блоковано інвестиційні проекти, завдяки яким сотні людей могли б отримати працю, а бюджет області – фінансові надходження від податків та обов’язкових платежів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *