ОСТАННІ НОВИНИ

Сендак – Сендезі: субвенції затвердимо на сесії обласної ради

|

Асоціація місцевих рад Львівщини на своєму сьогодньошньому засіданні розглянула питання розподілу державних субвенцій між бюджетами районів та міст обласного підпорядкування. Як уже повідомляв “Львівський портал”, голова обласної ради Михайло Сендак повідомив членам Асоціації, що написав листа голові ЛОДА Олександрові Сендезі з викладенням своєї точки зору на це процес.

Подаємо у повному обсязі лист М,Сендака, наданий нам прес-службою облради:

“Шановний Олександре Степановичу!

Інформую, що відповідно до п. 17. ч. 1 ст. 43 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні“ питання внесення змін до обласного бюджету вирішується виключно на пленарних засіданнях обласної ради.

Відповідно до п.5 ст. 23 Бюджетного Кодексу України, використання будь-яких бюджетних призначень (в т.ч. внесення змін до бюджетних призначень) здійснюється лише після набрання чинності рішенням обласної ради (в т.ч. внесення відповідних змін до бюджету).

Разом з тим повідомляю, що згідно п.18 ч.1. ст.43 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні“ розподіл переданих з державного бюджету коштів у вигляді дотацій, субвенцій відповідно між районними бюджетами, бюджетами міст обласного значення віднесено до виключної компетенції пленарного засідання ради. А рекомендації постійних комісій Львівської обласної ради з питань бюджету, з питань праці та соціальної політики, з питань депутатської діяльності, етики, регламенту, законності та військових проблем підготовлені з грубим з порушенням п.10 ст. 47 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні“ оскільки ці рекомендації вищезгаданими комісіями не були прийняті більшістю голосів від загального складу кожної з комісій. Окрім цього, протокол № 55 спільного засідання цих комісій, не підписаний головою постійної комісії з питань праці та соціальної політики п.М.Гичкою.

У зв‘язку з вищевикладеним пропоную Вам відповідно до законодавства України розподіл субвенції на соціально-економічний розвиток, яку обласний бюджет Львівської області отримав з державного бюджету відповідно до Закону України „Про внесення змін до Закону України „Про Державний бюджет України на 2004 рік“, затвердити на позачерговій сесії Львівської обласної ради, попередньо погодивши з Президією обласної ради проект рішення з даного питання та дату скликання сесії”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *