ОСТАННІ НОВИНИ

Міліція затримала трьох активістів кампанії “Пора” за незаконну акцію протесту

|

Під час львівської акції протесту проти розгрому студентського наметового містечка в Сумах, яка проходила біля УМВСУ у Львівській області, представники міліції затримали трьох осіб.

Затримання відбулося за наказом начальника УМВСУ у Львівській області Михайла Курочки. За його славами, протестуючі не дотримали усіх норм чинного законодавства, згідно з яким про акцію протесту необхідно повідомляти міську раду – за два робочі дні до її проведення. М. Курочка запропонував активістам “Пори” добровільно припинити протест до тих пір, поки вони не виконають усі вимоги Закону. На це організатори відповіли, що проведуть акцію тоді, коли це було заплановано – з 13:00 – 14:00.

Отож, сьогодні о 13:45 Михайло Курочка видав наказ затримати трьох активістів “Пори” для надання документації пояснень і матеріалів, які згодом скерують до суду,повідомляє Західна інформаційна корпорація.

Як повідомив активіст кампанії “Пора” Володимир (своїх прізвищ, кількість учасників, організації, які їх підтримують, активісти “Пори не називають), львівська акція виникла стихійно, оскільки сумських студентів затримали під час вихідних. Володимир: “Заяву про проведення акції протесту до міської ради ми подали лише сьогодні о 12.40. Згідно з Конституцією України для проведення акцій протесту необхідно поінформувати владу у строки, за які вона зможе до неї підготуватися. Для УМВСУ, ми вважаємо, нескладно підготуватися протягом п’яти хвилин.“

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *