ОСТАННІ НОВИНИ

Українська книжка отримає державну підтримку

|

Підтримка української періодики, книгодрукування та книгорозповсюдження стала предметом розгляду сьогоднішньої колегії ЛОДА. Як повідомив на прес-конференції за підсумками колегії заступників голови ЛОДА Володимира Герича та Степана Лукашика заходи у цій сфері передбачено Регіональною програмою розвитку і функціонування української мови.

Програма, зокрема, передбачає фінансування в обсязі 1 мільйон 750 тисяч гривень продовження випуску книг із серії “Світ шкільної читанки”. Також у програмі передбачається створення електронного каталогу “Українські стародруки 16-18 століття” у фондах Львівської наукової бібліотеки імені В. Стефаника. Прогнозований обсяг фінансування проекту складає 40 тисяч гривень.

Серед інших запланованих пунктів – підготовка і видання англо-українсько-російських словників термінів з інформатики, комп’ютерного програмування, а токож проведення загальнонаціональної студентської конференції “Українське словникарство: історія видання та функціонування”.

Програмою також передбачено підтримку у проведенні щорічного Форуму книговидавців у Львові та створення обласного книжкового ринку, на якому доля україномовної літератури становитиме не менше 80 відсотків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *