ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні навіть немає статусу потерпілого – Стефан Козак

|

Після вшанування пам’яті загиблих на Скнилівському летовищі Стефан Козак, , голова правління ЛМГО “Скнилівська трагедія”, Сергій Однокоз – повірений юрист та кандидат у президенти Олександр Ржавський зібрались для розмови з журналістами.

Якщо вранці біля мерії пан Козак наголошував більше на проблемах духовних, то після панахиди зосередився на справах матеріальних. Зокрема обурює голову організації те, що міська влада бездіяльна, що законодавство в Україні недосконале, а громадяни не мають юридичних знань, щоб захистити свої конституційні права.

За словами Сергія Однокоза саме через недосконалість законодавства гальмується подання справ постраждалих до суду та відповідно прийняття рішення стосовно відшкодувань. Принагідно пан Однокоз нагадав про події 4 жовтня минулого року коли внаслідок військових навчань було збито літак. Тоді уряд Україна уклав угоди з потерпілими, а Верховна Рада їх ратифікувала і було здійснено виплату відшкодувань. Щодо громадян України таких дій зі сторони уряду не було.

В свою чергу Олександр Ржавський сказав, що влада стала черствою і не вміє просто співчувати, втратила духовні орієнтири і закривається від проблем парканом постанов і указів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *