Борг по зарплаті на Львівщині – 83 мільйони гривень

|

Хто хоче займатися політикою, нехай нею займається, але перед тим покладе заяву на стіл, – такий коментар зробив заступник голови Львівської ОДА з питань соціальної політики, розвитку туризму, курортів та рекреації Богдан Матолич на підсумковій колегії управління соціального захисту.

Така заява була викликана насамперед тим, що план зростання заробітньої плати у Львівській області – на 15% до кінця року – навряд чи буде виконано.

Крім того, на колегії начальник головного управління праці та соціального захисту населення Львівської ОДА Олександр Качковський повідомив, що заборгованість із заробітньої плати в області становить 83, 1 млн. грн. При цьому до осені ця заборгованість мала б бути майже ліквідована і становити – знову ж таки за планом – лише 10% від названої суми. О. Качковський наголосив на необхідності контролю за виплатою заробітньої плати, за колективними та регіональними угодами, а також на необхідності формуванні єдиного реєстру пільгових категорій громадян, повідомляє Західна інформаційна корпорація.

Богдан Матолич серед головних завдань назвав формування бюджету на 2005 рік з врахуванням того, що найменша заробітна плата становитиме 237 грн., і що слід буде дбати про наповнення пенсійного фонду (заборгованість до пенсійного фонду нині становить 26 млн. грн.). Наголошувалось на належній підготовці до зими шкіл-інтернатів і реалізації в регіоні політики подолання бідності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *