ОСТАННІ НОВИНИ

Музей історії релігії трошки поремонтували

|

На реконструкцію виставкового залу та ремонт даху Львівського музею історії релігії витрачено майже сім тисяч гривень. Необхідні кошти надало управління культури Львівської ОДА.

За словами заступник директора Львівського музею господарсько-адміністративної частини Володимир Владичинський, основна проблема музею – протікання даху і, хоча прямої загрози для пам’яток сакрального мистецтва не було, однак стіни музею постійно намокали.

Серед першочергових робіт В.Владичинський назвав необхідність ізолювати труби опалення у фондосховищах музею, бо з початком опалювального сезону через брак ізоляції температура повітря у фондосховищах стає несприятливою для ікон, які там зберігаються, повідомляє Західна інформаційна корпорація..

Працівники музею планують відремонтувати котельню, на що, за словами В. Владичинського, потрібно понад 5000 гривень.

Водночас найпроблемнішим залишається приміщення, де розташований відділ православ’я. Його стіни постійно намокають. Над цим залом, на другому поверсі, розміщується Обласний державний архів, який свого часу провів ремонт даху. Проте, за словами В Владичинського, зробив це неякісно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *