ОСТАННІ НОВИНИ

Спека змусила обладміністрацію знову згадати про водойми

|

Нарада з підведення підсумків виконання рішення засідання Координаціної ради з питань розвитку санаторно-куротної сфери щодо перевірки водних об’єктів Львівської області на період купального сезону відбулося сьогодні під головуванням заступника голови ЛОДА Богдана Матолича. На нараді були також присутні представники головного управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи ЛОДА, Львівської центральної рятувально-водолазної служби, УМВСУ у Львівській області, обласної санітарно-епідеміологічної станції, управління Держнаглядохоронпраці у Львівській області та управління курортів та туризму ЛОДА.

Більшість водойм Львівщини (а їх налічується понад дві тисячі) не мають необхідних висновків фахівців, які б дозволяли у них купатися. Як з’ясувалося на нараді, необхідні дозволи від санстанції отримали лише п’ять власників водойм, а від Львівської центральної рятувально-водолазної служби – 12.

Через спекотну погоду люди їдуть до водойм, а переважна їх більшість не готові для купань, зауважив Богдан Матолич. Кожний ставок чи озеро має власника або орендаря, котрий повинен нести відповідальність перед усіма контролюючими службами.

Богдан Матолич повідомив, що завтра головам РДА та МВК будуть розіслані телеграми, згідно яких вони повинні інформувати голову ЛОДА Олександра Сендегу щодо ситуації на водних об’єктах та приділяти цій проблемі більше уваги.

З наступного тижня фахівці контролюючих служб проведуть перевірки водойм Львівщини. При вивяленні порушень, господарів водних об’єктів будуть притягати до адміністративної відповідальності.

Від початку року в області зафіксовано втричі менше фактів утоплення у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. На водних об’єктах Львівщини цьогоріч загинуло 18 осіб, а ще 57 громадян зберегли життя лише завдяки зусиллям рятувальників, повідомляє прес-служба ОДА.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *