ОСТАННІ НОВИНИ

Комуністи вимагають привести до ладу поховання радянських воїнів

|

Народний депутат України. перший секретар КПУ Петро Симоненко скерував на ім’я прем’єр-міністра України Віктора Януковича депутатський запит, в якому вимагає від уряду привести в належний стан могили та пам’ятники радянським воїнам у Львові. Про це повідомив перший секретар ЛОК КПУ Олександр Калинюк.

У зверненні наголошується, що львівська міська та обласна влада занедбала пам’ятними місцями, пов’язані з історією радянської армії, не проводить їх ремонту та не утримує в належному стані. Останнє ж є вимогою указу Президента України про відзначення 60-річчя визволення України від німецько-фашистських загарбників, повідомляє “Вголос”.

„Необхідність такого депутатського запиту виникла після того, як ми фактично не отримали конкретної відповіді на аналогічне звернення від імені ЛОК КПУ , яке свого часу було скеровано на ім’я віце-прем’єр-міністра Дмитра Табачника. Останній скерував наше звернення у Львівську ОДА, а заступник голови Львівської ОДА Володимир Герич надіслав нам відписку”, ― пояснив Олександр Калинюк.

Олександр Калинюк сподівається на те, що привести у належний стан могили та пам’ятники радянськими воїнам у Львові вдасться бодай до 60-річчя перемоги, яке святкуватиметься наступного року.

У Львові є три комплекси, пов’язані з історією радянської армії: Монумент Слави на вулиці Стрийській, Пагорб Слави та військовий меморіал на вул. Мечникова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *