ОСТАННІ НОВИНИ

Начальник міської міліції запевнив, що святкування 60-річчя визволення Львова пройде спокійно

|

Начальник Львівського міського управління МВС України Михайло Курочка висловив переконання в тому, що масові заходи, заплановані на 25 липня у Львові, відбудуться згідно чинного законодавства і ніяких провокацій в цей день не відбудеться.

„Львівська міліція досконало володіє оперативною і офіційною інформацію і я гарантую, що у Львові 25 липня буде спокій”, ― заявив він „Контекст медіа”.

Заяви про можливі у цей день провокації, які з’явилися у пресі, він назвав особистою думкою тих, хто їх зробив, і такими, що не відповідають дійсності.

Михайло Курочка наголосив, що усі масові заходи повинні проводитися відповідно до чинного законодавства: у органи міської влади подається заявка на проведення такого заходу, в якій вказана мета і кількість учасників акції, а також відповідальна особа.

Станом на сьогодні у Львівську міську раду поступило три заявки на проведення масових акцій у Львові 25 липня. Партія „Єдність” збирається провести віче-реквієм у пам’ятника Т.Шевченку. присвячене дню скнилівсьокї трагедії. СПУ та ветеранські організації проведуть покладання квітів ндо могил та пам’ятників радянським воїнам. Теж саме зроблять представники „Руського блоку”.

Михайло Курочка зазначив, що до забезпечення громадського порядку у цей день буде залучена достатня кількість міліціонерів в залежності від кількості учасників акцій. На початках це ― 150 осіб.

27 липня виповнюється 60 років звільнення Львова від німецьких військ. У зв’язку з тим, що на цей день припадає друга річниця Скнилівської трагедії, масові заходи перенесено на 25 липня.

20 липня Львівська координаційна рада блоку „Сила народу” оприлюднила заяву, в якій запропонувала утриматись від святкувань 60-річчя звільнення Львова від фашистських загарбників 25 липня з огляду на можливі у цей день провокації проти „Нашої України” та кандидата у президенти Віктора Ющенка. У відповідь львівські соціалісти та комуністи заявили, що вони не відмовляться від проведення у Львові святкувань з нагоди 60-річчя визволення міста радянськими військами. Проте 21 липня вони повідомили про спроби представників КПРС провести свою акцію у Львові.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *