ОСТАННІ НОВИНИ

Представники німецької компанії “Bosсh” зацікавилися зарплатою на Львівщині

|

Учора голова ЛОДА Олександр Сендега зустрівся з представниками німецької компанії “Bosсh”. Зі свого боку керівник області поінформував гостей про економічну ситуацію та інвестиційну політику. Натомість, як повідомляє прес-служба ЛОДА, німців найбільше зацікавив рівень зарплатні, наявність робочих місць, умови ведення бізнесу та якість транспортного сполучення у регіоні.

Відповідаючи на їхнє запитання, начальник ГУ економіки ЛОДА Валерій П’ятак повідомив, що середньомісячна заробітна плата одного штатного працівника, зайнятого в економіці області, у квітні 2004 року становила 485,09 гривень (що на 28,2% більше, ніж за аналогічний період у минулому році), а у промисловості – 570,3 грн.

О. Сендега розповів гостям, що останнім часом помітною є тенденція до зростання обсягів залучених в економіку регіону іноземних інвестицій, які на 1 липня 2004 року складуть 335 млн.дол. США, в тому числі у 2004 році залучено: 30 млн. дол. іноземного капіталу та створено 1079 підприємств з іноземним капіталом. Найбільші обсяги інвестицій спрямовано у машинобудування, фінансову сферу, деревообробку, транспорт і зв’язок, харчову та легку промисловості. Найважливішими інвестиційними партнери області, за його словами, залишаються Польща – 59,5 млн. дол, Німеччина – 44,2 млн. дол, Угорщина – 37,7 млн. дол, Швейцарія – 25,7 млн. дол. та Великобританія – 25,0 млн. дол.

Сендега наголосив, що Німеччина залишається найбільш активним інвестиційним партнером області. Зокрема, на 1 липня 2004 року німецькими інвесторами в економіку області внесено інвестицій на суму: 44,2 млн.дол.США (13,2% від загального обсягу інвестицій в область), а у першому півріччі 2004 року – 5,7 млн.дол.США (19% від загального обсягу). Водночас, голова ОДА запевнив представників “Bosсh”у, що обласна влада ставить перед собою завдання суттєво підняти життєвий рівень населення і досягнути рівня зарплати у 300 долаірв США.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *