ОСТАННІ НОВИНИ

Судове засідання у справі притулку для тварин знову перенесено

|

Судове засідання з розгляду позову притулку для бездомних тварин “Милосердя” до Брюховицької селищної ради не відбулось. Причина – неявка до суду (без належного попередження) представників Брюховицької селищної ради: еколога Павла Крижанівського та адвоката Ігоря Литвина. Суддя Віра Гриців перенесла слухання справи на наступну п’ятницю, 23 липня, на 14:30.

Як стверджує голова Львівського товариства захисту тварин Галина Орленко, очолюване нею товариство лише “просить визнати право власності на будівлю притулку за Львівським товариством захисту тварин “Милосердя” і дати тим самим змогу 150 собакам та 33 кішкам, які є у притулку, право на життя”.

За словами голови комісії природокористування, охорони довкілля та благоустрою Львівської міської ради Мирона Колодка, 2 червня на засіданні комісії було ухвалено протокол за №77, згідно якого “питання бездомних тварин, як соціальну проблему, має вирішувати влада”. У своєму рішенні комісія рекомендує “ввести притулок у систему ветеринарної служби міста як пункт перетримки бездомних домашніх тварин із певним його фінансуванням із міського бюджету”. Крім того, комісія “рекомендувала Брюховицькій селищній раді припинити судову суперечку із міським товариством захисту тварин та укласти мирову угоду”. Як запевняє Мирон Колодко, цього року із міського природоохоронного фонду було виділено 12 тисяч гривень саме на утримання притулку.

Як заявив Мирон Колодко, вчора він мав зустріч із головою Брюховицької селищної ради Іваном Салом, який ознайомився із рішенням комісії і запевнив, що мирова угода буде підписана.

Суддя Віра Гриців пообіцяла, що перенесене на наступний тиждень судове засідання відбудеться навіть у випадку, якщо представники Брюховицької селищної ради його знову проігнорують, повідомляє Західна інформаційна корпорація.

Сьогодні справу щодо брюховицького притулку повинні були слухати вже вчетверте. Судова тяганина триває третій рік: Брюховицька селищна рада вимагає визнати своєю власністю будівлю притулку для бездомних тварин, мотивуючи це тим, що у 2001 році померла Міляда Боровська – на той час голова Львівського товариства захисту тварин і власниця будинку, а тому сама будівля автоматично стала власністю селищної ради. Товариство захисту тварин “Милосердя” просить визнати право власності на будівлю притулку саме за товариством.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *