ОСТАННІ НОВИНИ

Олійник висловив претензії губернаторові Львівщини

|

Зустріч голови Львівського обласного представництва Блоку Віктора Ющенка “Наша Україна”, народного депутата Петра Олійника з головою Львівської обласної державної адміністрації Олександром Сендегою відбулася сьогодні. У зустрічі взяли участь голова Львівського міського штабу Блоку “Наша Україна” Микола Горинь та заступник голови облдержадміністрації Володимир Герич. Зустріч була присвячена випадкам втручання органів виконавчої влади у виборчий процес в регіоні, повідомляє прес-служба “Нашої України”.

“Петро Олійник звернув увагу львівського голови ОДА на випадки неодноразового брутального порушення органами влади Конституції, права громадян на висловлення власної думки. Йдеться, зокрема, про поїздку симпатиків Ющенка 4 липня до Києва на Співоче поле. У дорозі до Києва автобуси неодноразово безцеремонно зупиняли представники правоохоронних органів та всіляко перешкоджали просуванню колони, – повідомляється у прес-релізі “НУ”.

Відомі факти тиску голів районних державних адміністрацій на голів сільських рад з вимогою подавати списки кандидатів у спостерігачі та на членів дільничних комісій від провладного кандидата у президенти Віктора Януковича.

Керівництво облдержадміністрації почало здійснювати тиск на представників нещодавно створеного Форуму народної довіри, а це – відомі у Львові та й у всій Україні особи, лауреати Шевченківської премії, академіки НАН України, письменники тощо. Петро Олійник та Микола Горинь рішуче засудили таку практику перешкоджання політичному волевиявленню громадян і попередили про персональну відповідальність керівників ОДА перед законом.

Олійник звернув увагу також на те, що Головне управління ЗМІ та поліграфії облдержадміністрації (начальник Управління – пан Очколас) змушує редакторів районних газет, співзасновниками яких є районні ради здійснювати моніторинг публікацій та регулярно розміщати на шпальтах газет “ініціативи президента”.

Керівництво штабу “Нашої України” на Львівщини засудило бездіяльність Олександра Сендеги у системі координат “обласна рада – облдержадміністрація”. Керівництво області не сприяє у проведенні сесії обласної ради, де давно чекають свого вирішення важливі для області соціально-економічні питання.

На кінець зустрічі голова ОДА Олександр Сендега запевнив Олійника та Гориня, що у своїй роботі дотримуватиметься Конститутції і не втручатиметься у виборчий процес. Окремо Олійник наголосив, що керівництво Блоку “Наша Україна” посилюватиме мионіторинг діяльності виконавчої влади на місцях і інформуватиме про будь-які факти втручання у вибори широкі кола громадськості”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *