У “Дзигу” заїхала “дівчинка на велосипеді”

|

У галереї культурно-мистецького об’єднання “Дзига” сьогодні дебютувала львівська художниця Олена Каменецька. Майже на кожній картині її першої персональної виставки живопису зображена дівчинка на велосипеді. За словами авторки, вона асоціюється з юністю, безтурботністю та очікуванням щастя.

Незвичним поєднанням яскравих кольорів, які присутні на усіх картинах, Олені Каменецькій все ж таки вдалося передати спокій. “Я хотіла, щоб у моїх роботах все жило, рухалося, тріпотіло, щоб відчувався подих вітру, тепло сонця, свобода та легкість” – зазначила авторка. А на думку львівського мистецтвознавця Андрія Дороша, картини пані Каменецької зображають передусім місто, в якому хочеться жити. “Її картини наповнені добром. Створювати атмосферу затишку та духовного комфорту є властивістю жінки-художниці. А велосипед – то лише машина часу, яка робить їй екскурс в минуле,” – наголосив Андрій Дорош.

З 2001 року Олена Каменецька є постійною учасницею Всеукраїнських художніх виставок. Її роботи знаходяться у колекціях Києва, Ужгорода, Москви та Мехіко. Четвертого лютого цього року планувалася її перша персональна виставка в галереї “Гердан”. Однак з 17 на 18 січня десять робіт з 14 були викрадені невідомими особами. Пошуки виявилися безрезультатними. Залишилися лише фотографії, проте навіть не усіх робіт

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *