ОСТАННІ НОВИНИ

Дитячий велопробіг рушив в напрямку Карпат

|

Транскарпатський дитячий велопробіг “Буг-Уж”, організований благодійним фондом “Еко-милосердя”, прибув сьогодні до Львова. Близько 11 години близько двох десятків велосипедистів, одягнутих у національні кольори, зупинились біля Опери, аби розповісти про акцію.

Велопробіг, що проходить у межах благодійної програми “Допоможемо дітям вирости здоровими” стартував учора у шахтарському містечку Соснівці. Довжина його становитиме 1200 км і триватиме він 22 дні. Організатором благодійної оздоровчої акції став благодійний фонд “Еко-милосердя”, а генеральним спонсором виступив Володимир Кожан, почесний консул республіки Казахстану у Львові. Окрім того німецький благодійний фонд Ренати Мерклє, що тісно співпрацює з організаторами акції, надав для проведення велопробігу більшість велосипедів.

До участі запрошені діти з Соснівки, які перенесли фтористу інтоксикацію, хворі на флюороз та гіпоплазію зубів. Загалом участь у акції бере 16 учасників, мешканців Соснівки. Чисте гірське повітря, ночівлі в наметах на берегах річок, постійний рух та помірні фізичні навантаження, а також раціональне харчування є найкращими засобами зміцнення дитячого імунітету, вважає Павло Савчук, президент благодійного фонду “Еко-милосердя”.

Загалом у програмі заплановано сходження на найвищу гору Закарпаття – Петрос та найвищу гору українських Карпат — Говерлу, відвідання старовинних замків, та найглибшого озера України – Синевирського, унікальної Долини нарцисів, географічного центру Європи та багатьох інших цікавих пам’яток історії і природи Львівщини, Закарпаття та Івано-Франківщини.

Така акція фондом “Еко-милосердя” проводиться уже вдруге. Минулого року 16 дітей Соснівки уже брали участь у велопробізі, довжина якого становила 850 км. “Ми побачили, що такі акції, зокрема організація велопробігу, є єфективним способом оздоровлення дітей, тому продовжуватимемо їх організовувати”, – заявив Павло Савчук. Зокрема, наступного року фонд “Еко-милосердя” планує організувати для дітей Соснівки I-ий дитячий міжнародний велопробіг (Соснівка-Геран).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *