ОСТАННІ НОВИНИ

Завтра святкуватимемо 110-у річницю українського футболу

|

Футбольний матч між молодіжними командами України та Польщі, приурочений до 110-ої річниці українського футболу, відбудеться завтра на стадіоні “Україна”, о 19:00. Як і 110 років тому, зустрінуться “старі знайомі” – представники українського та польського футболу. У відкритті матчу візьме участь міський голова Львова Любомир Буняк.

Нагадаємо, що у липні 1894 року у місті Лева у рамках другого зльоту гімнастичного товариства „Сокіл” відбувся перший міжміський футбольний матч Львів – Краків. І хоча знайомство українців з “копаним м’ячем” почалося ще у 70-х роках XIX століття, саме дата першої організованої зустрічі вважається днем народження не лише галицького, а й українського футболу. Цю дату офіційно затверджено у 1999 році виконавчим комітетом Федерації футболу України.

А в неділю 11 липня о 19:00 на львівській головній спортивній арені “Україна” відбудеться другий міжнародний футбольний матч. На цей раз на зелений трав’яний килим вийдуть клубні команди “Карпати” (Львів, Україна) та “Полонія” (Варшава, Польща), повідомляє прес-служба ФК „Карпати”.

За словами голови Федерації футболу Львівщини Ярослава Грися, ці матчі стануть вінцем заходів, що відбуватимуться упродовж вихідних. Святкування розпочнуться у суботу турніром серед дитячих команд, переможців яких нагородять на стадіоні “Україна” увечері. На цьому ж стадіоні відбудеться й концерт львівських виконавців. Вхід на стадіон вільний на обидва матчі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *