ОСТАННІ НОВИНИ

Прокурор міста переконаний у провині чиновників міськради

|

Прокурор Львова Володимир Гураль переконаний у тому, що слідство у справі проти колишніх чиновників управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин знайшло докази того, що вони навмисне ввели в оману депутатів міської ради і продали земельну ділянку на вулиці Личаківській,104, не підготувавши усіх документів згідно із чинними законодавством. Відтак прокуратура порушила кримінальну справу проти трьох чиновників міської ради за ознаками статей 364, частина друга (перевищення службових повноважень) та 382, частина друга (невиконання рішення суду).

Про це Володимир Гураль заявив сьогодні під час прес-конференції, яку він спеціально скликав у зв’язку із зверненням депутатів міської ради, які стали на захист екс-начальника управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин Петра Коваля, його заступника Юрія Вавринюка та керівника відділу аукціонів Юрія Зірченка. “Під час слідства було доведено, що ці посадові особи мали час, аби виконати рішення суду, яким накладався арешт на згадану земельну ділянку, однак цього навмисне не зробили, а виставили її на продаж з аукціону” – заявив Володимир Гураль.

За його словами, працівники прокуратури перевіряли, чи могли згадані чиновники забезпечити негайне виконання судового рішення, яке надійшло до міської ради в день проведення аукціону, хоча з іншого боку, Земельний кодекс забороняє вносити зміни до ухвал про продаж земельних ділянок з аукціону менш, ніж за три дні до його проведення, причому роботи це повинен той самий орган, який виніс ухвалу про виставлення на продаж, тобто міська рада. За словами В. Гураля, слідство встановило, що чиновники мали час для того, щоби зняти цю ділянку з торгів. Крім того, за словами В.Гураля, навесні цього року Личаківський місцевий суд ще у березні цього року прийняв рішення на користь Ткачишина і зобов’язав міську владу виконати це рішення.

Однак найбільше прокуророві міста допекла таки заява депутатів міської ради, прийнята минулого четверга. Прокурор міста висловив своє здивування тим, що за весь вас слідства міська рада ні разу не поцікавилася перебігом слідства, а до того ж звільнила П.Коваля та Ю.Вавринюка із займаних посад. “А коли справа була передана до суду, то міська рада виступила з таким зверненням, яке інакше як тиск на суд розцінити не можна” – заявив В.Гураль. За його словами, завтра він збирається виступити на сесійному засіданні міської ради і поставити депутатам кілька питань з приводу цієї справи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *