ОСТАННІ НОВИНИ

Дітей Львівщини оздоровлюють потихеньку

|

На Львівщині вже оздоровлено понад 76 тисяч ( 21,8%) дітей шкільного віку. Станом на перше липня відкрито 683 дитячих оздоровчих закладів, які працюють як при школах так і стаціонарно, – про це учора говорили під час засідання міжвідомчої комісії з питань оздоровлення дітей під керівництвом заступника голови ЛОДА Богдана Матолича – повідомив начальник ГУ у справах сім’ї та молоді ЛОДА Ярослава Кашуба.

За його словами, представники районних адміністрацій доповіли, що вони вийдуть на планові цифри – 40% (згідно з дорученням Уряду), щоправда, є певні зауваження до Старосамбірського, Миколаївського та Яворівського районів, зовсім погана ситуація з оздоровленям дітей у Бориславі, Трускавці та у Львові.

Так наразі у Львові оздоровлено лише 2,5 тисячі дітей, що становить 2,5% від дітей шкільного віку. Причина таких результатів, на його думку, у тому, що немає координатора літнього оздоровленя у міськвиконкомі, який міг би керувати цією роботою, нікому назвати навіть конкретні цифри. Водночас, Я. Кашуба зазначив, що є добра воля керівництва міста щодо виділення коштів, маємо одну з найбільших цифр, крім Києва, яку виділили на оздоровлення дітей, – це понад 1 млн 200 тисяч. “На ці кошти відділи освіти закупили путівки на море чи в інші оздоровчі заклади, – діти оздоровлюються якісно, проте, щоб оздоровити 34 тисячі дітей шкілького віку потрібно надзвичайно велику суму закладати у бюджет,” – наголошує пан Кашуба. Натомість райони ще в червні створювали пришкільні табори, наметові і пристосовані табори, крім стаціонарних, забираючи дітей з вулиць. У Львові ж оздоровлення відбувається здебільшого через стаціонарні табори.

Пан Ярослав також повідомив, що наразі оздоровлення в таборах Львівщини проводить управління освіти та науки, а вже з липня – їхнє управління. Зі свого боку вони мають намір перед директорами шкіл поставити вимогу, щоб дозвілля дітей було змістовним і цікавим – це буде одним з пунктів угоди. “Наші вимоги – щоб дозвілля не полягало тільки у тому, щоб волейбол чи футбол пограти, потанцювати, а щоб діти мали цікаву програму,” – каже Я. Кашуба. “Окрім цього у серпні ще близько 500 дітей за окремі кошти з держбюджету залучаться до нових програмах з цікавим дозвіллям: рівний рівному, лідерство для дітей та тематика гендерної рівності,” – продовжує пан Ярослав. Якщо умови, які висуватиме управління, організації не виконуватимуть, Я. Кашуба обіцяє реагувати на це, навіть відкликаючи кошти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *