ОСТАННІ НОВИНИ

У дар музею національно-визвольних змагань передано реліквії Августина Волошина

|

Нагрудний хрест, окуляри та фотографію з автографом Президента Карпатської України 1940 року о.Августина Волошина у дар новоствореному львівському музею визвольних змагань передав сьогодні Почесний голова товариства „Просвіта“, відомий львівський письменник Роман Лубківський. Реліквії було надано панові Лубківському у бутність його послом України в Чехії Ольгою Дутко, племінницею о. Августина Волошина.

Урочиста акція передачі особистих речей провідника Карпатської України відбулася у кабінеті міського голови Любомира Буняка. Нагадаємо, що нещодавно міський голова підписав рішення про створення музею національно-визвольних змагань у Львові і надання йому приміщення у будинку колишнього Стрілецького товариства на вулиці Лисенка.

„Наступного року ми плануємо влаштувати у музею виставку, присвячену національно-визвольним змаганням українського народу, а за три-чотири роки будинок на Лисенка запрацює як повноцінний музейний комплекс“ – повідомив Богдан Чайковський, директор Львівського історичного музею.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *