ОСТАННІ НОВИНИ

ВО “Свобода” визнали репрезентантом українського націоналізму

|

Під час десятого з’їзду ВО “Свобода” було офіційно підтверджено існування четвірки націоналістичного блоку КУНу ОУН (р), ОУН та ВО “Свобода”, що, на думку голови ЛОО ВО “Свобода” Андрія Парубія, є найвизначальнішою подією на правомі фланзі протягом кількох років. Окрім цього “Свобода” підписала заяву про спільні дії з двома ОУН, представники яких увійшли в політраду. Вдалося домовитися про спільні дії і з білоруською “Свободою”, представників якої українці вишколюватимуть та долучатимуть до європейського націоналістичного руху. Також під час з’їзду офіційно оголосили про підтримку у передвиборчій кампанії Віктора Ющенка –повідомив А. Парубій під час зустрічі з журналістами.

“Два ОУН підписали спільну заяву, де визнали, що “Свобода” відіграватиме роль репрезентанта українського націоналізму” – зазначив Парубій. Водночас, він повідомив, що раніше йшла мова про приєднання й УНА-УНСО, але зважаючи на певні організаційні проблеми всередині організації, наразі вони не увійшли, хоч їхній лідер Андрій Шкіль проявляв готовність об’єднатися.

А. Парубій також заперечив, гасло “Україна для українця”, під яким начебто відбувався з’їзд. Він наголосив, що гасла “Свободи” мають більш захисний характер. “ВО “Свобода” має бути профспілкою на захист українців” – вважає він. У контексті цього пан Парубій зазначив, що після президентських виборів вони радикалізовуватимуть ситуацію і щодо захисту прав громадян, зокрема, захисту мови, але до цього часу вони не будуть робити радикальних кроків, щоб не дискредитувати В. Ющенка.

Нагадаємо, цієї неділі в Києві відбувся десятий з’їзд ВО „Свобода“. Одним з головних питань, які розглядали учасники з’їзду, було питання „про інтеграційні процеси в націоналістичному середовищі“. З’їзд провели за участю 380 делегатів з усієї України. Серед запрошених були також представники інших націоналістичних організацій: КУНу, ОУН(р) та ОУН.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *