Членів громадських формувань прирівняли до даішників в контрольованому прикордонному районі

|

Кабінет Міністрів України видав 29 червня постанову „Про внесення змін до пункту 11 Положення про прикордонний режим“. Згідно постанови, уповноважені особи Державної прикордонної служби та органів внутрішніх справ, а також члени добровільних формувань отримали право у разі потреби зупиняти та оглядати транспортні засоби, повідомила прес-служба Західного регіонального управління ДПСУ.

Мета нововведення – виявити порушення законодавства з прикордонних питань, виконати завдання, пов’язані з боротьбою з організованою злочинністю та незаконною міграцією у межах прикордонної смуги і контрольованого прикордонного району. Відтепер, кожен водій, який подорожує прикордонним районом, зобов’язаний зупинитися, якщо уповноважена особа Державної прикордонної служби чи член добровільних формувань продемонструє йому диск з червоним світлоповертачем, або жестом запропонує зупинитися.

Згідно постанови, прирівняні до даішників особи, також мають право перевіряти документи та номери транспортного засобу, а також оглядати його.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *