ОСТАННІ НОВИНИ

Питання молодіжної політики розглянула колегія ОДА

|

Під час сьогоднішньої колегії, яку очолив голови ЛОДА Олександр Сендега, знову піднімали питання молодіжної політики. Представники управлінь та голови райрад обговорювали єдине питання порядку денного – про іноваційні методи області щодо реалізації державної молодіжної політики. Серед головних проблем, які є у молодіжній сфері начальник ГУ у справах сімї та молоді Ярослав Кашуба відзначив проблему зайнятості, злочиннність серед неповнолітніх та зростання неблагополучних сімей.

Водночас, щодо плюсів Я. Кашуба повідомив, що на Львіщині у вищих навчальних закладах І – ІV рівня акредитації навчається 125 тисяч молодих людей, що найбільше у західному регіоні. Також в області є 264 молодіжних організації та фонди. Силами ОДА стоврено центр ресоціалізації для наркозалежних у Золочівському районі. За його словами, щодо проблем молоді є розуміння в голів районних адміністрацій, так, Яворівська адміністрація перша запровадила посаду спеціалістів з роботи з молоддю. Я Кашуба зазначив, що є краща ситуація з дитячим оздоровленням, цього року вже оздоровили 20% дітей, а до кінця планують вийти на 40%, тоді як минулого року ця цифра була лише 13%.

Важливою проблемою молоді є її зайнятість. Протягом першого кварталу центри зайнятості надавали соціальні послуги майже 22 тисячам непрацюючих людей віком до 28 років. Як повідомила директор Львівського обласного управління молодіжного центру праці Леся Довганик, під час останнього ярмарку вакансій вони ще раз переконалися, що є багато незайнятої молоді. Було подано 17,5 тисяч резюме. Але після співбесід лише 580 осіб обримало пропозиції. При центрах створюють умови, щоб забезпечити молодим студентам тимчасове працевлаштування, що дасть їм можливість мати стаж по закінченні навчання.

Радник начальника ГУ у справах сімї та молоді ЛОДА з питань молодіжного підприємництва Ігор Олексів навів результати опитування, згідно з якими 21% молодих людей хоче мати власний бізнес, ще 6% займатися підприємництвом. Молодь складає чверть тих, хто щукає роботу. Для того, щоб допомогти молодим людям стати на ноги, на його думку, треба створювати вдалий грунт, щоб молоді люди могли розпочати власну справу та мають працювати бізнес-центри.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *