ОСТАННІ НОВИНИ

Нові закони врегулюють ринки м’яса і молока

|

Прийняття Верховною Радою законів щодо м’яса та м’ясопродуктів та про молоко і молочні продукти призведе до регуляції ринку цих споживчих товарів, вважає заступник голови Львівської обласної адміністрації з питань АПК Іван Стефанишин. Як підкреслив він сьогодні під час прес-конференції, довгоочікуване прийняття Верховною Радою цих нормативних документів призведе до більшого порядку на м’ясному та молочному ринку.

“Зараз ми страждаємо від того, що багато проблем створюють підприємці, які працюють в тіні і не втримують стандартів, а тепер їм працювати в тіні стане дуже важко” – вважає чиновник. За його словами, законами передбачено видачу ліцензій на вирощування худоби та торгівлю як м’ясними, так і молочними виробами, що передбачає передовсім контроль за дотримання існуючих поживчих стандартів. За їх недотримання підприємців позбавлятимуть ліцензій на право займатися таким видом діяльності.

Водночас Іван Стефанишин відзначив тривожну, на його думку, тенденцію щодо того, що дуже багато підприємств у Львівській області займаються поставками м’яса у Росію, таким чином порушуючи баланс споживання і зменшуючи поголів’я ВРХ в області. За його словами, обласна влада має намір найближчим часом серйзно вивчити ринок експорту м’яса і зробити відповідні висновки для того, щоби споживачі Львівщини не опинилися у критичній ситуації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *