ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська міськрада стала на захист міських чиновників

|

Міська рада висловила категоричну незгоду з приводу безпідставного і незаконного притягнення прокуратурою Львова до кримінальної відповідальності колишнього начальника міського управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин Петра Коваля, заступника цього ж управління Юрія Вавринюка та начальника відділу управління Юрія Зірченка.

Текст звернення до голови апеляційного суду Львівської області, голови місцевого Шевченківського суду, до Генерального прокурора України та до Комітету Верховної ради по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю міські депутати прийняли одноголосно. У зверненні йдеться про те, що міська рада висловлює категоричну незгоду з приводу притягненя прокуратурою Львова до кримінальної відповідальності Петра Коваля, Юрія Вавринюка та Юрія Зірченка. Оскільки, на думку депутатів, обвинувачення, які висуває прокуратура міста є “безпідставними і мають однобокий та упереджений характер”, а також вони “побудовані лише на показах зацікавленої фізичної особи, яка хоче незаконо заволодіти майном територіальної громади Львова”.

За словами Петра Коваля, справа по обвинуваченню підготовлена і передана до суду Шевченківського району. Слухання відбуватиметься завтра, але швидше за все у зв’язку із відпустками справу перенесуть на вересень. “Слідство триває півроку. Ми обмежені підпискою про невиїзд та арештом майна. Окрім цього, це велике моральне приниження” – заявив сьогодні із сесійної трибуни пан Коваль. Він також висловив здогади, що за розкручуванням цієї справи стоїть народний депутат України Петро Писарчук однак жодних підтверджень цієї тези не навів.

Нагадаємо, кримінальну справу проти міських чиновників було порушено восени минулого року. Їх звинуватили у продажі з аукціону земельної ділянки по вулиці Личаківській всупереч рішенню суду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *