ОСТАННІ НОВИНИ

Відзначать 60-річчя Української головної визвольної ради

|

Чергове засідання організаційного комітету із відзначення 60-ї річниці Української головної визвольної ради відбулося сьогодні в приміщенні облради, повідомляє прес-служба обласної ради. Під час засідання остаточно погоджено програму заходів на 17-18 липня, які проходитимуть у Львові та селі Сприня Самбірського району.

Святкування розпочнуться в Музеї етнографії науковою конференцією та презентацією 41-го тому Літопису УПА „Кирило Осьмак – президент УГВР“ авторки Наталії Осьмак, доньки політичного діяча. 18 липня урочистості продовжаться безпосередньо на теренах, де створили УГВР. У Сприні відбудеться молебень пам’яті загиблих, урочисте віче та концерт. Одночасно з концертом відбуватимуться військово-спортивні ігри пластунської молоді.

У селі Сприня Самбірського району зберуться ветерани визвольних змагань ОУН-УПА з Львівської, Тернопільської, Волинської, Івано-Франківської областей, колишні політв’язні та репресовані, запрошені вояки УПА з Великобританії та Канади, народні депутати, представники Львівської обласної та міської влад, історики та члени молодіжних, політичних і громадських об’єднань.

У святкуваннях візьмуть участь генеральний секретар Української головної визвольної ради, головний командир Української Повстанської Армії 1950-1954 років Василь Кук, Наталія Осьмак, голова Товариства репресованих та політв’язнів Петро Франко, голова ЛОО Братства вояків УПА Олесь Гуменюк та інші. Львівська обласна рада та обласна адміністрація затвердила відзнаки УГВР. Буде виготовлено до 200 ювілейних медалей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *