ОСТАННІ НОВИНИ

Жнива у Львівській області розпочнуться 15-17 липня

|

Жнива у Львівській області розпочнуться 15-17 липня, залежно від погодніх умов, повідомив сьогодні під час прес-конференції заступник голови ЛОДА з питань агропромислового комплексу Іван Стефанишин. “Погода може стати серйозною перешкодою для нормального проведення жнив, бо за прогонозами липень буде дощовий” – підкреслив він.

Засіяно зернових на площі 238 тисяч гектарів. За словами заступника голови, валовий збір зернових очікується на рівні 700 тисяч тонн. Цьогоріч основний результат дадуть озимі культури, бо вони практично не загинули упродовж зими. Разом із тим, підготовка до жнив проведена серйозна. Передовсім, зроблено запаси пального. Як уже повідомлялося, на урядовому рівні для проведення жнив області виділено 4,1 тисяч тонн дизпального, на половину якого уже підписано угоду з нафтопереробним заводом у Кременчуці. Ще 1000 тонн, згідно із домовленістю, буде закуплено у НПК “Галичина”. Приблизна ціна дрогобицького пального не перевищуватиме 1,75 грн за літр, запевнив І.Стефанишин.

Цього року також створюється стабілізаційний фонд, до якого засиплять понад 32 тисячі тонн зерна з урожаю, зібраного в області. Крім того, підприємства Держрезерву та ДАК “Хліб України” отримають 24 тисячі тонн зерна, яке буде використано на території області. Ця цифра становить приблизно 70% від потреб області у зерні на рік. Крім того, уже зараз в області є запас у розмірі 24 тисячі тонн зерна та 4 тисячі тонн борошна, чого вистачить на три місяці стбільної роботи хлібопеків області. За словами Івана Стефанишина, при доборму урожаї озимої пшениці цьогоріч область змушена буде закупити 15-20 тисяч тонн продовльчого зерна третього класу. За його прогнозами, закупівельна ціна на пшеничне зерно триматиметься на рівні 800 гривень за тонну.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *