ОСТАННІ НОВИНИ

Учасники громадських слухань вимагають звільнити начальника дрогобицької податкової

|

Цієї неділі у Дрогобичі відбулися громадські слухання у справі „Папірус – 2002“. У них взяли участь громада міста, міський голова Дрогобича, керівники підприємств, незалежні експерти, депутат обласної ради і член Тимчасової контрольної комісії облради Михайло Ваврин та інші. На слухання не з’явились запрошені керівники податкової інспекції та силових структур Дрогобича.

Відтак учасники слухання вирішили звернутись до голови ДПА України з проханням звільнити з посади начальника Дрогобицької ОДПІ Олексія Сторчила за діяльність, що призвела до розкрадання коштів з держбюджету в особливо великих розмірах, а також достроково припинити його обов’язки як депутата Львівської обласної ради. У прокурора та начальника УМВС України в області вони вимагатимуть провести повне досудове слідство і притягти винних до відповідальності, а в Координаційного комітету з боротьби з корупцією та оргзлочинністю при Президентові та у правоохоронних та контролюючих органів вимагатимуть перевірити діяльність Дрогобицької ОДПІ. Учасники громадського слухання також вирішили звернутися до народних депутатів, щоб останні ініціювали внесення змін до податкового законодавства України, щоб обмежити роль податкових органів у відшкодуванні ПДВ.

Нагадаємо, приватне підприємство „Папірус-2002“ протягом 2002-2004 здійснило низку фіктивних експортних операцій з мазутом, в результаті яких на його розрахунковий рахунок без здійснення передбачених інструкціями перевірок відшкодовано ПДВ на велику суму. Бюджет Дрогобича внаслідок цього недоотримав 20 мільйонів гривень. За словами депутата обласної ради Михайла Ваврина, „за фактом привласнення службовими особами державних коштів в особливо великих розмірах слідчими управління УМВСУ у Львівській області порушено кримінальну справу і ведеться досудове слідство. Законність відшкодування коштів ПП „Папірус – 2002“ перевіряла і спеціальна комісія на державному рівні, яка створена координаційним комітетом по боротьбі з корупцією“.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *