ОСТАННІ НОВИНИ

Фестиваль “Молода Галичина” стартує

|

Тринадцятий за рахунком щорічний всеукраїнський фестиваль молодих виконавців сучасної української пісні “Молода Галичина” розпочнеться 8 липня в Новояворівську і триватиме 5 днів. За словами директора фестивалю Наталії Коваль, цьогорічний фестиваль перевершить попередні за пафосністю, а 80 учасників, які виборюватимуть гран-прі, прибудуть із двадцяти областей України.

“Вимога до виконавців у нас лише одна – українська пісня,” – говорить постійний голова журі фестивалю, заслужений артист України Мар’ян Шуневич. Проте національність учасників немає жодного значення. “Нашими дипломантами та лауреатами ставали грузини, вірмени, кримські татари, росіяни і навіть узбеки. Тішить, що навіть вони чудово співали українські пісні,” – говорить один із засновників фестивалю Василь Гончар. Конкурсна програма проходитиме у трьох вікових групах. Цьогорічний фестиваль відрізнятиметься ще й особливою професійністю. “Збільшення інтересу до нашого фестивалю дозволяє нам відсіювати деяких дітей та вибирати кращих. Саме тому цього року ви не побачите навіть вищесереднього рівня, лише вищий клас,” – наголосила Наталія Коваль.

“Молода Галичина” разом із “Таврійськими іграми” є найстаршим фестивалем в Україні. За роки свого існування, фестиваль випустив у світ таких відомих виконавців, як Катя Чілі, Катя Бужинська, Лілія Ваврин. Незважаючи на розвиток фестивалю, організатори впевнені, що його й надалі слід проводити саме в Новояворівську. “Якби цей фестиваль проводився у Львові, то він би втратився між іншими подіями. Мешканці Новояворівська чекають “Молоду Галичину” і живуть цим фестивалем,” – говорить Василь Гончар.

До слова, у десятку журі-фахівців цього року окрім пана Мар’яна увійде і Ігор Богдан, а на відкритті виступлять відомі українські гурти “Мандри” та “Скрябін”. “Ми хотіли б запросити Наталку Могилевську та Таїсію Повалій, проте вони співають російською. Ми принципово намагаємося зберегти “Молоду Галичину” фестивалем української пісні, адже російську є кому розвивати,” – вважають організатори.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *