ОСТАННІ НОВИНИ

Місто придбало для п’ятої поліклініки обладнання на мільйон гривень

|

Сьогодні офіційно відкрилися кілька оновлених кабінетів у п’ятій міській клінічній поліклініці. За кошти міського бюджету місто придбало для цієї поліклініки цифровий флюрограф, цифровий рентгено-діагностичний комплекс, апарат ультразвукової діагностики та автомобіль швидкої допомоги. Як повідомила заступник міського голови Ірина Романів, ця поліклініка ще з першого квітня офіційно працює за принципом сімейної медицини, але, щоб це стало реальністю, довелося створити нормальні умови.

За словами медиків, нове обладнання дозволить працювати швидше, якісніше та ефективніше. Наприклад, завдяки новому рентгену можна за дві хвилини зробити п’ять фото, а також відразу побачити стан хворого в моніторі комп’ютера. До речі, він дає у кілька разів менше опромінення, ніж звичайний рентген.

І. Романів зазначила, що цю поліклініку обрали, бо це практично ворота міста, вона знаходиться неподалік від траси. А також з усіх реформ у медицині місто більш прихильне до сімейної, а саме п’ята поліклініка стовідсотково почала працювати за цим принципом. На її думку, зробити ще треба багато, але найголовніше вже куплене. Навіть, якщо місто закупить все обладнання, з часом потрібно буде оновлювати комп’ютерну технологію. Ця поліклініка обслуговує близько 130 тисяч населення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *