ОСТАННІ НОВИНИ

Олександр Сендега привітав земляків з Днем Конституції

|

Голова Львівської облдержадміністрації Олександр Сендега привітав мешканців Львівщини з нагоди Дня Конституції України. Публікуємо повний текст привітання.

“Дорогі краяни, мешканці та гості Львівщини!

Прийміть найщиріші вітання з нагоди Дня Конституції України.

8 років тому в нашій державі прийнято Основний Закон, який вважається одним з найдемократичніших у світі. Вперше в багатовіковій історії України людина, її життя, здоров’я, честь і гідність визнані найвищою цінністю держави. Конституція стала підґрунтям для подальшого розвитку суспільства та стимулом до удосконалення національного законодавства. Остаточно закріплено незалежність та державний суверенітет, визначено державні символи України. Таким чином було чітко визначено – Українська держава є і вона остаточно утвердилася.

Відзначення Дня Конституції дає нам хорошу можливість замислитися над тими досягненнями, які маємо в державному та суспільному житті. Мусимо чітко усвідомити, що Основний Закон не тільки надає нам великі права, але й покладає чимало обов’язків. Підвищення життєвого рівня кожної людини та процвітання держави вцілому є можливим лише за умови формування громадянського суспільства та активної участі громадян в процесі прийняття державних рішень. Маємо пам`ятати, що лише завдяки нашим спільним зусиллям – Конституція запрацює на повну силу.

Об’єктивна оцінка сучасної суспільно-політичної ситуації в Україні показує, що сьогодні визріла необхідність в удосконаленні системи політичних відносин, які склалися в державі. Процес удосконалення системи державної влади, забезпечення максимальної прозорості в прийнятті державних рішень, запровадження реального громадського контролю є довгим та кропітким. З огляду на це, особливої актуальності набувають питання конституційної реформи, участь в якій повинні взяти всі конструктивні сили суспільства.

То ж нехай кожен з нас постійно відчує позитивні результати розвитку нашої держави і неухильно дотримується норм Конституції України.

Міцного Вам здоров’я, щастя та процвітання!

З повагою, Голова Львівської облдержадміністрації Олександр СЕНДЕГА”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *