ОСТАННІ НОВИНИ

Народний депутат Іван Гаврилюк пропонує відзначити 750-ліття Львова на державному рівні

|

Сьогодні Верховна Рада України 367 голосами народних депутатів прийняла постанову „Про заходи щодо підтримки соціально-економічного розвитку міста Львова у зв`язку з 750 – річчям заснування міста“ (№5532). Постановою передбачено, що в державному бюджеті на 2005 рік буде виділено на ці заходи 114 млн. 006,4 тис. грн.

Коментуючи постанову, народний депутат України Іван Гаврилюк заявив: “Львів – це не просто сучасний розвинутий обласний центр, а й дивовижний осередок культури, який є вишуканим творінням майстрів середньовіччя, бароко й рококо, ренесансу, класицизму й ампіру, еклектизму й конструктивізму”. “Всім відомо, що у Львові зосереджено понад п’ятдесят відсотків пам’ятників архітектури з усіх, що знаходяться на теренах України. Отже, сиве каміння Львову, яке поєднало в собі розмаїття стилів усіх епох, починаючи з тринадцятого століття, заслуговує на гідне проведення урочистих заходів з приводу 750 – річчя зі дня заснування“, – підкреслив народний депутат.

Іван Гаврилюк зазначив: “Елітарне мистецтво, колорит національних традицій багатьох народів, який знайшов своє відображення в пам`ятках культури й мистецтва, щира гостинність львів`ян, високий рівень туристичних послуг та ділова активність, – все, що є характерною рисою сучасного Львова, напередодні ювілею повинно бути підтримано на всіх рівнях виконавчої влади. А місцеві жителі зроблять все від них залежне для належного вшанування свого рідного міста”, – переконаний Гаврилюк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *