ОСТАННІ НОВИНИ

Мінпаливенерго змінило керівництво „Західенерго“

|

Відбулася зміна керівництва ВАТ „Західенерго“. Замість Петра Омеляновського, який на посаді голови правління працював з 2000 року, Мінпаливенерго, володіючи 60,1% акцій підприємства, обрало Петра Позігуна. Він до липня 2003 року обіймав посаду директора Бурштинської ТЕС „Західенерго“, після звільнення працював у системі Мінпаливенерго — спочатку на Черкаській ТЕЦ, а згодом на ТЕЦ-5 у Харкові.

Водночас головою спостережної ради ВАТ „Західенерго“ було обрано першого заступника міністра палива та енергетики Олексія Шеберстова, а його заступником — директора департаменту енергетики Мінпаливенерго Богдана Дацишина, повідомляє газета „Поступ“.

Цікаво, що під головуванням Омеляновсього ВАТ „Західенерго“ стало прибутковим, на відміну від подібних йому структур на Сході України – „Центренерго“ та „Дніпроенерго“. За словами, першого заступника голови Львівської ОДА, члена спостережної ради „Західенерго“ Леоніда Мельника, валовий показник виробництва має позитивну динаміку — зріст на 10%, збільшується також рівень рентабельності. Тому основою кадрових замін на підприємстві багато хто вбачає насамперед політичні причини. Колишній голова правління Петро Омеляновський у коментарі „Поступу“ зауважив, що „Західенерго“ — одна з найпотужніших компаній в Україні, єдина, що експортує електроенергію в Західну Європу. „Тому логічно, що покерувати нею багато кому хочеться“, — констатував він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *