ОСТАННІ НОВИНИ

Василь Щеглюк спровокував черговий “звуковий” скандал?

|

Інтерв’ю начальника управління промисловості та підприємництва Львівської міської ради Василя Щеглюка для Британської радіомовної корпорації , більше знаної як Бібісі, що побачило світ наприкінці минулого тижня, сьогодні було повторене у впливовій газеті “The Independent”, викликало ледь не міжнародний скандал. Власне, бурю в шклянці спровокували висловлювання Василя Щеглюка про плани міської влади Львова заборонити звучання російськомовної музики у маршрутних таксі міста.

Як заіявив пан Щеглюк, міська влада має намір позбавляти ліцензії тих водіїв, у автомобілях яких буде чутно російські пісні. Таким чином пояснює В.Щеглюк, влада хоче займатися дерусифікацією Львова, оскільки в радіо та телеефірі міста переважає власне російськомовна музика. Відтак сьогоднішні заголовки українських та особливо російськомовних інтернет-видань рябіють висловлюваннями про українських націоналістів, яким набридла російська попса і про міську владу, яку не влаштовує російська мова загалом.

На жаль, “Львівському порталу” попри численні намагання, не вдалося поспілкуватися з ініціатором чергового походу проти російської попси. Вочевидь, Василь Щеглюк не витримав ноші слави, яка сьогодні неа нього звалилася і вирішив поки що утриматися від спілкування з представниками мас-медіа.

Чотири роки тому, після загибелі композитора Ігоря Білозора, частина депутатів міської ради Львова пропонувала заборонити трансляцію російськомовної попси. Це викликало численні дискусії та протести з різних боків, відтак ініціатива так і не набула статусу ухвали міської ради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *