В університеті презентували Михайлину Коцюбинську

|

18 червня у Дзеркальному залі Львівського національного університету імені Івана Франка пройшла презентація двотомника творів Михайлини Коцюбинської “Мої обрії”. Зі вступним словом до слухачів звернулася проректор університету Марія Зубрицька, яка наголосила на унікальності Михайлини Коцюбинської, як людини-легенди української культури і талановитого автора—шестидесятника, яка не боялася виявляти свою громадянську гідність і мужність, ця людина окраса українського слова і духу.

Видатний літературознавець, критик народилася на Вінниччині. З раннього дитинства митець виховувалася в атмосфері все присутності Михайла Коцюбинського, та прізвище дядька ніколи не було тягарем, прокляттям, навпаки, як висловилась автор – було благословенням небес. На розвиток особистості митця мали такі відомі діячі української культури, як Павло Тичина, Володимир Сосюра.

“Книжка “Мої обрії” – це підсумок доробку автора за все життя. Тут зібрані статті з шевченкознавства і теорії поетичної мови, рецензії, розвідки про літературу кінця дев’ятнадцятого початку двадцятого століття, зокрема, про Стефаника, Коцюбинського та інших видатних постатей, повідомляє Західна інформаційна корпорація

Я брала те, що вважала за потрібне , вносила ті зміни, які, на мою думку, були необхідні. Ніхто мені нічого не диктував…” – висловила свою думку Михайлина Коцюбинська.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *