ОСТАННІ НОВИНИ

Ініціатори референдуму передають підписи до міської ради

|

Представники ініціативної групи з проведення референдуму на дострокове припинення повноважень міського голови Львова у цей момент очікують на упоноваженого міським головою керівника адміністрації міського голови Степана Панюцу, якому мають передати 65 тисяч підписів за проведення референдуму.

Як повідомив один із ініціаторів референдуму, голова громадської організації “Скнилівська трагедія” Стефан Козак, загалом зібрано понад 80 тисяч підписів, з них 65 уже завізовані і будуть передані , щойно пан Панюца повернеться. Решту підписів пан Козак сподівається передати уповноваженому пізніше.

Натомість ще один з ініціаторів референдуму Андрій Соколов заявив журналістам, що ініціативна група пройшла нелегкі випробування у зв’язку із ситуацією, що склался довкола екс-керівника “ОУН в Україні” Романа Козака. “Після того, як його усунули від керівництва піртією, то він самоусунувся від участі в роботі ініціативної групи” – сказав Андрій Соколов. На його думку, ситуація з ОУН в Україні була спровокована зовнішніми чинниками, які мають вплив на цю партію, аби зірвати проведення референдуму, але “у групі знайшлися здорові сили, які змогли виконати свою роботу”. Пан Соколов також пригрозив, що у випадку небажання депутатів голосувати за референдум, ініціатори останнього вдаватимуться до протестних акцій. Водночас він сповістив, що завтра буде оголошено рішення у позові вчительської ініціативної групи, якій міська влада відмовила у реєстрації.

Міський голова Львова Любомир Буняк в інтерв’ю газеті “Україна і час” заявив, що він свідомо підписав документи по референдуму. “Нині я хочу волевиявлення і буду вимагати, щоби воно відбулося. Я маю право і хочу поставити питання про референдум перед депутатами міськради. Нехай міська громада скаже, якої влади вона хоче насправді. Чи вона хоче чесної сильної влади, котра думає про громаду і зробила за два роки більше, ніж попередня влада за всі вісім років, чи хоче тієї, яка була — корумпованої та злодійської. Насамперед це потрібно мені, і мене влаштовує будь-який варіант” – заявив міський голова Львова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *