ОСТАННІ НОВИНИ

Депутатську комісію міськради турбує стан книговидання у Львові

|

Стан книговидання за загальноукраїнськими мірками в нашому місті ганебний. Такого висновку дійшла постійна депутатська комісія культури та дозвілля Львівської міської ради. За словами голови комісії Володимира Рудницького, нині у Львові на 1 українську книжку припадає аж 5 російських.

На сьогоднішньому пленарному засіданні ЛМР пан Рудницький звернув увагу депутатів на недостатню фінансову підтримку книговидання з боку міської ради. Відтак з квітня 2003 року до червня 2004 року на книговидання місто виділило 98 тисяч гривень, з них 20 тисяч скерували на підтримку 7 книговидавців.

До проблем розвитку культури в нашому місті Володимир Рудницький також відніс порушення мовного законодавства – коли на телебачені, на радіо, у кафе та в парках лунає російська “попса”. Окрім цього, недостатком було названо й те, що в місті немає належного великого приміщення для проведення концертів, які дають гастролери світового значення. “У нас також назріла гостра необхідність у створенні нових робочих місць для працівників культури, скажімо, у створенні муніципального духового оркестру” – наголосив пан Рудницький.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *